Adventskalender – roligaste adventskalendern för barn

12.11.2021

Adventskalendrar är en sådan sak man aldrig blir för gammal för. Dels finns det ju många varianter även för vuxna, och dessutom blir adventskalendrar för barn kul på nytt när man själv får barn. Vi började tidigt med sådana, men inte med klassiska chokladkalendrar utan med sådana med saker i.

Första året vi hade adventskalender köpte vi en Pixie-kalender med en Pixie-bok i varje lucka. Därefter har vi haft andra modeller, och förra året valde jag att göra en egen. Vi köpte en stor julstrumpa och lade ett paket där varje dag. Det här var dock ganska tidskrävande - det tog tid att hitta 24 saker, och att slå in dessa. Det blir också väldigt dyrt, eftersom även mindre saker ofta kostar minst 10-20 kronor.

I år valde vi att beställa en julkalender från ett annat land, eftersom jag ville ha en specifik modell. Det är en julkalender med olika fidget leksaker, och även om dessa finns i Sverige så hittade jag ingen med just sådana saker jag ville ha. Det finns dock många roliga adventskalendrar att välja mellan, och hade det inte blivit denna så hade det varit svårt att välja.

Kanske letar ni också efter en rolig adventskalender med leksaker? I så fall har ni kommit rätt. Här har vi nämligen valt ut några riktigt roliga adventskalendrar som vi har hittat under vår egen jakt på adventskalender. Eftersom det finns så många att välja mellan så har vi tagit med hela 6 olika kalendrar - bra, bättre, bäst samt tre utmanare. Här vill vi dock påstå att alla är i stort sett lika bra, men passar olika bra för olika barn. Förhoppningsvis kan detta hjälpa er att hitta den perfekta adventskalendern till era barn - även om det kan bli svårt att välja. 

Bra: Barbie Dreamtopia Adventskalender 2021 
Ca pris 300kr

"Bra" är egentligen inte rätt ord för att beskriva denna fina adventskalender - den är betydligt bättre än så. Det är dock en adventskalender som endast passar för barn som gillar barbiedockor, men det här gäller visserligen alla kalendrar - innehållet ska förstås vara något som barnet faktiskt är intresserad av.

Här får man bland annat en fin barbiedocka, i lucka 24 förstås. I övriga luckor finns tillbehör till barbiedockan - allt från kläder och sjöjungfrufena till hårborste enhörning. Innehållet blir förstås väldigt varierat, ena dagen kan det vara ett litet halsband och en annan dag fina kläder, så varje lucka lär inte uppskattas lika mycket. Det kan också vara en fördel om barnet redan har någon barbiedocka, så att sakerna kan användas redan innan julafton då lucka 24 med barbiedockan öppnas.

Det kan också vara bra att tänka på att barbiedockan går att se hela tiden, så barnet kommer veta redan från början vad lucka 24 innehåller. Detta förstör förstås överraskningen, men det kan också göra att barnet ser extra mycket fram emot att få öppna lucka 24, och tillbehören i övriga luckor lär uppskattas ännu mer när man vet att det finns en barbiedocka som kommer att kunna använda allting.

Fördelar:
- Mycket prisvärd kalender
- Innehåller en barbiedock i lucka 24
- Fina tillbehör till barbiedockan
- Allting kan användas tillsammans
- Saker som lär uppskattas långt efter julafton

Nackdelar:
- Väldigt olika saker i luckorna
- Sakerna kan inte användas innan man fått barbiedockan (om man inte redan har någon sådan)

Finns att köpa hos:


Bättre: Christmas Toy Fidget Adventskalender 2021 Julleksaker D  
ca pris 330kr

Det här är inte den fidget kalender vi beställde, men en liknande, och jag tror inte att det bara är här hemma som fidget leksaker uppskattas. Om det finns en fidget-älskare även hos er så är det här förmodligen rätt adventskalender - den innehåller nämligen 24 olika fidget leksaker, säkerligen båda sådant barnet redan har sett och kanske har hemma, och sådant som man inte visste fanns.

En del saker är förstås roligare än andra, men överlag är innehållet väldigt roligt. Här finns allt från "pop it fidget" i olika storlekar och former till mini skateboard och magisk linjalboll och mycket annat. Självklart kommer vissa dagar vara roligare än andra när man öppnar kalendern, men det är nog oundvikligt - och det är trots allt en fördel med ett så varierat innehåll.

Fördelar:
- Många roliga saker
- Väldigt varierat innehåll
- Fina färger
- Passar även lite mindre barn (dock inte för små)
- Annorlunda adventskalender

Nackdelar:
- Inga nackdelar

Finns att köpa hos:


Bäst: Bilar Adventskalender 
 ca pris 400kr

Det här är en helt fantastisk och mycket prisvärd adventskalender, som framför allt passar barn som gillar filmen "Bilar" - men även de som bara gillar leksaksbilar. När alla 24 luckor är öppnade så har barnet inte bara fått flera leksakbilar, utan även en liten bilbana och flera olika tillbehör.

Här får barnet helt enkelt ihop ett helt lekset med roliga leksaker, som garanterat kommer att roa barnet under lång tid framöver. Här finns även leksaker som passar för månaden - som julgran och snöplog - och allting kan användas tillsammans. För varje dag får barnet flera leksaker till samlingen, och det blir allt roligare att leka.

Fördelar:
- Väldigt roliga leksaker
- Varierat innehåll
- Blir ett helt lekset där allt kan användas tillsammans
- Rolig bilbana och bilar ingår
- Perfekt för barn som gillar filmen "Bilar"

Nackdelar:
- Inga nackdelar

Finns att köpa hos:


Utmanare:

Paw Patrol Adventskalender 2021  
ca pris 300kr

Den här adventskalendern bör egentligen inte bara vara en utmanare, men som jag nämnde tidigare så är alla dessa kalendrar vinnare - alla är lika bra, men passar för olika barn. Den här passar perfekt för små Paw Patrol-fans

Kalendern innehåller små figurer från Paw Patrol, som hundarna och Ryder, men även deras fordon och andra roliga tillbehör. Även denna julkalender har vinter-tema, så alla är vinterklädda och det finns även julgranar och liknande. När alla luckor är öppnade har barnet ett roligt lekset som man kan leka med långt efter jul. 

Finns att köpa hos:


Play-Doh Adventskalender
ca pris 330kr

För barn som älskar leklera och att pyssla kan denna adventskalender vara rätt val. Denna prisvärda kalender innehåller 24 burkar med lera (totalt 700 gram), 23 stämplar, 5 tillbehörsdelar och 4 kort. Varje dag kommer barnet ha mer lera och tillbehör att leka med, och något roligt att göra i väntan på julafton. När alla luckor är öppnade så finns det många tillbehör och förmodligen en hel del lera kvar att leka med. Perfekt för att göra väntan lite roligare, och kreativare. 

Finns att köpa hos:


Egmont Kärnan Adventskalender Babblarna 
ca pris 190kr

För mindre barn, från 2 år, kan det här vara en perfekt adventskalender - framför allt om den lilla gillar Babblarna. Denna kalender innehåller 8 berättelser, 4 pyssel- och målarböcker, 4 pappfigurer, tre julgranshängen och 5 pussel. Det är alltså flera liknande saker, men också en del variation, och saker som passar perfekt för lite mindre barn. En jättefin och mycket prisvärd julkalender för Babblarna-fans.

Finns att köpa hos: