Elbil för barn - För fartfyllda äventyr

10.10.2021


För ganska exakt ett år sedan bytte vi ut en elmoped av enklare modell mot den här elbilen. Den har varit till väldigt stor glädje, vårt barn älskar den verkligen. Den används flitigt under större delen av året (dock inte när det är snö ute förstås). Därför tänkte vi nu recensera den elbil vi har använt, ifall någon annan funderar på att köpa en elbil för barn men är osäker på vilken modell, eller om någon är intresserad av att veta mer om just denna.

Elbil för barn 12V - Svart SUV
ca pris 1900kr

Det här är en 12 volts elbil, med dubbla motorer. Den passar för barn upp till 7 år, och är lämplig från 3 år. Den har LED-belysning, trådlös fjärrkontroll, säkerhetsbälte, utgångar för MP3/USB/SD och allt annat man kan önska av en elbil. Det finns också en upplyst instrumentpanel och roliga ljudeffekter, som motorljud vid start och en tuta. Bilen har dämpning både fram och bak, och den startas enkelt med en knapp.

Användarvänlighet 

När det gäller elbilar för barn känns det förstås viktigt att de är enkla att använda, och den här elbilen är väldigt enkel. Den startas med en knapptryckning, sedan är det bara att gasa och styra. Barnet lär sig väldigt snabbt att manövrera bilen, och att använda alla funktioner - som att sätta på musik och liknande. Det finns några inbyggda låtar som man kan spela, och dessa är enkla att hitta. Över lag är det en väldigt enkel bil att använda.

Något vi dock har reagerat på är att dörrarna är svåra att öppna, nästintill omöjliga för ett barn. Vi trodde att de skulle bli enklare med tiden, där de har öppnats och stängts några gånger, men det har de inte blivit. Av den anledningen väljer vårt barn oftast att kliva över dörren och sätta sig i bilen, vilket förstås också fungerar bra, eller också så får vi öppna dörren.

 Utöver det så uppskattar vi att bilen är så enkel att använda. Allting med den är verkligen enkelt, när den behöver laddas så sätter man enkelt i laddaren strax under sätet, och bilen är enkelt för barnet att styra och likaså för föräldrarna att styra med hjälp av fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen har kommit till användning när bilen fått följa med på promenad, och barnet efter ett tag har tröttnat på att styra själv eller helt enkelt vill kliva ur bilen. Då kan den styras som en radiostyrd bil med fjärrkontrollen.

Funktioner 

Det finns förstås många olika funktioner på elbilar för barn, men vi tycker att denna har de viktigaste. Ljudfunktionerna är förstås roliga, men kanske främst för mindre barn. Att det finns en tuta kan dock vara användbart oavsett ålder. LED-belysningen är praktisk när det är lite mörkare ute, och det är även en rolig detalj som får bilen att kännas mer som en riktig bil.

Utgångarna som gör att man kan koppla in till exempel USB-minne är också väldigt roliga, eftersom man då kan välja själv vilken musik man vill lyssna på. Dessa har vi dock inte använt så mycket eftersom vårt barn har gillat de låtar som redan finns att välja mellan, men det kan vara kul att lägga in barnets favoritlåtar också.

Fjärrkontrollen är också väldigt användbar, som sagt, och dessutom rolig. Även barnet gillar att testa fjärrkontrollen ibland, vilket knappast är konstigt eftersom det blir som att styra en stor radiostyrd bil. Men framför allt är den praktisk under promenader, som sagt, då man slipper bära den stora bilen om barnet tröttnar på att köra den.

Kvalitet 

När det gäller kvaliteten har vi inte haft några problem alls, ännu. Det är egentligen ingenting som fått oss att reagera över kvaliteten, och ingenting som har gått sönder utan vidare. Visst kan den kännas lite plastig och i början tror man inte att det är en särskilt tålig bil, men vår uppfattning är att den faktiskt håller ganska hög kvalitet.

Vi har nu använt bilen i ungefär ett år, den har använts flitigt och körts under många olika årstider och i olika väder. Den har också stått ute för det mesta, även om vi försökt ta in den vid regn, och den förvaras alltid under tak. Hittills håller den som sagt och den fungerar fortfarande lika bra som i början. Det man bör tänka på är just att inte låta den stå ute när det regnar. 

Något som dock är riktigt bra med denna elbil är att den klarar i stort sett alla underlag, alla vi har testat åtminstone. Den är riktigt stark! Elmopeden vi hade innan kunde inte köra på ojämna underlag eller gräs, men denna bil går utan problem på gräs och över det mesta. En riktigt kraftfull bil, helt enkelt, och perfekt om man inte enbart vill hålla sig till helt jämna underlag. 

Fördelar:
- Klarar de flesta underlag
- Bra kvalitet
- Trådlös fjärrkontroll
- Inbyggda låtar
- MP3/USB/SD-utgång
- Ljudfunktioner
- LED-belysning
- Bälte
- Upplyst instrumentpanel
- Enkel att köra
- Enkel att använda

Nackdelar:
- Dörrarna kan vara svåra att öppna 

Finns att köpa hos:

Sammanfattning: 

Vi är utan tvekan nöjda med denna elbil. Nu har vi dock inte använt så många andra, och bara haft en enklare elmoped innan (som också var väldigt uppskattad om än betydligt klenare). Denna elbil är kraftfull, enkel att använda, har roliga och användbara funktioner och verkar hålla en hög kvalitet. Det enda vi egentligen har att anmärka på är att dörrarna är svåra att öppna, speciellt för barn. Som tur är så kommer barnet ändå enkelt in i bilen, men det hade förstås varit en fördel om barnet kunde öppna dörrarna själva. Utöver det finns det dock ingenting att klaga på, vi ångrar inte en sekund att vi valde denna elbil. Barnet har redan haft mycket glädje av den, och kommer med stor sannolikhet att fortsätta ha det i några år till.