Godismaskin – ta hem tivolit till er

15.10.2021

Vårt barn har alltid älskat autometerna som finns i vissa butiker, och då inte godisautomaterna utan sådana med små leksaker. Inför en födelsedag funderade vi över om det fanns någon present som påminde om en sådan och som kunde vara underhållande. Det var då vi kom på det - godismaskinen. Vi köpte en sådan och fyllde den med mindre leksaker. Det blev minst sagt populärt.

Även om det heter just "godismaskin", eller "candy grabber", så fungerar det faktiskt minst lika bra att lägga i mindre leksaker. På så sätt kan den användas på flera sätt, och fyllas med i princip vad man vill. Det bästa är att leksaken är lika rolig att leka med efteråt, här fylls den med jämna mellanrum på med saker som redan finns i rummet, och sedan kan man fortsätta. Att försöka få ut sakerna är alltid lika roligt, och glädjen när man lyckas är alltid lika stor. 

Godismaskin

ca pris 400

Godismaskin, klomaskin eller candy grabber. Kärt barn har många namn. Här ingår små mynt som stoppas in i maskinen för att den ska gå i gång, men om dessa tappas bort så fungerar andra leksakmynt eller riktiga mynt. Det fungerar också att peta med något i myntinkastet, utan att stoppa det, men för barn är det förstås roligast att lägga ned mynten. Under maskinen finns en lucka som sedan kan öppnas, och på så sätt kan mynten återanvändas många gånger

 När maskinen används spelar den tivolimusik, och när tiden börjar ta slut går musiken fortare. Lyckas man få ut någonting så kommer det en applåd. Den här roliga maskinen kan användas på många sätt - med godis eller med leksaker, eller också för att tävla mot andra och vem som lyckas få upp flest saker, till exempel. En väldigt underhållande maskin, för både stora och små!


Användningsområden
 

Den här maskinen erbjuder som sagt många användningsområden. Det mest självklara är förstås att man lägger godis eller små leksaker i den, som man sedan plockar upp med maskinen. Innan barnet har listat ut att leksakerna kan plockas ut på andra sätt så är det extra roligt, men även när barnet har full koll på maskinen så fortsätter den att vara underhållande.Ett annat sätt att använda den är att tävla mot varandra. Man kan helt enkelt turas om att försöka få upp saker, och den som får upp flest vinner. För att göra det extra spännande kan olika saker ge olika många poäng.För mindre barn kan den här maskinen vara lite svår att använda. Att styra den är enkelt, och det tycker barnen också är roligt, men just att lyckas placera klon precis ovanför den leksak man vill ha upp är väldigt svårt. Självklart ska det vara en utmaning, och det är det även för vuxna, men för just mindre barn kan det bli lite frustrerande. Dock kan man testa med olika saker, eller att lägga i färre saker, för att göra det enklare. 

Musik

Att maskinen spelar tivolimusik är verkligen jätteroligt, men när den används en längre stund blir det också lite jobbigt. Den låter nämligen väldigt högt, och det blir tröttsamt i längden - åtminstone för vuxna. Använder man den kortare stunder är det här dock inga problem, men efter en längre stund blir det lite jobbigare.

Musiken är dock ganska härlig och nostalgisk på samma gång, och första gångerna man hör den blir man lite glad. Man får verkligen en tivoli- eller cirkus-känsla och kan drömma sig bort, medan man försöker få tag i leksakerna, eller kollar på när barnet kämpar för att vinna dem. 

Nöje

Den här leksaken erbjuder verkligen mycket nöje, till både stora och små - men framför allt för barn, förstås. Det mest överraskande är att den är lika rolig efter att de första sakerna har tagits ur, och barnet fortsätter använda den med saker som redan finns hemma. Det är själva grejen att försöka få tag i sakerna som är det roliga.

En stor fördel är att det verkligen blir en boost för självförtroendet när barnet, och då framför allt mindre barn, lyckas få upp en sak. Och glädjen är alltid lika stor, även om barnet till slut måste be mamma eller pappa om hjälp för att det är en specifik leksak som bara måste komma upp. Så denna maskin ger verkligen mycket glädje! 

Fördelar:
- Prisvärd
- Väldigt rolig
- Härlig (dock hög) musik
- Tivoli-känsla
- Ger mycket nöje och glädje
- Annorlunda leksak

Nackdelar:
- Lite svår för mindre barn
- Spelar väldigt hög musik

Finns att köpa hos:

Sammanfattning: 

Det här är verkligen en annorlunda leksak, som för många kanske kan verka lite onödig - som en sådan leksak som bara är rolig första gången, men så är det verkligen inte. Vårt barn har haft sin godismaskin länge, och det kommer fortfarande fram då och då, ständigt med nya leksaker från rummet. Den är rolig att fylla på, det är roligt att stoppa ned mynt, det är väldigt spännande att försöka få ut leksakerna och glädjen är stor när man lyckas. Det här är alltså en leksak som vi definitivt kan rekommendera, och som har gett mycket nöje och glädje hemma hos oss.