Kidkraft Savannah – stort dockhus med fina möbler

09.10.2021

Julafton 2019 fick vår busunge ett dockhus. På öppna förskolan fanns ett litet dockhus som fångade uppmärksamheten varje gång, och där var det roligt att möblera och leka. När vi valde dockskåp så valde vi en stor modell, eftersom det skapade större möjligheter. Valet blev Savannah från Kidkraft, där många möbler ingick vilket gjorde att det kändes extra prisvärt. I detta dockhus har allt från Babblare till Paw Patrol hundar bott, och vi är alla mycket nöjda med valet - inte minst busungen förstås. Här kommer vi att berätta varför. 

Kidkraft Savannah 
ca pris 1880kr

Det här stora, fina dockhuset är som en herrgård med många rum. Här finns bland annat kök, badrum, sovrum och dubbla balkonger fördelade på fyra våningar med vinden. Barnet kan möblera sex olika rum med alla fina möbler som ingår - badkar, toalett, soffa, köksmöbler, spis, kylskåp och sängar bland annat. På ena balkongen hänger en fin gunga, och alla väggar har tapeter med möbler och dekorationer som får dockhuset att kännas ännu mer verkligt. Det finns också en massa fönster som släpper in ljus och gör det möjligt att se in i huset från alla håll. Här får många barn plats att leka, då dockhuset är hela 130 centimeter högt.

Kvalitet 

Vi är faktiskt förvånade över kvaliteten på detta dockhus. Från början tänkte vi att det såg lite klent ut, med tanke på att det är så pass högt och stort. Det här har dock inte varit något problem alls, och då har det ändå använts flitigt. Trappan har plockats bort och satts fast igen upprepade gånger, gungan har tagits ned och staket har lossnat - men ingenting har gått sönder. Vi har även monterat ned hela dockhuset vid ett tillfälle, men det gick enkelt att montera upp det igen.

Enligt våra erfarenheter är detta alltså ett riktigt högkvalitativt dockhus - vilket förstås är en lättnad med tanke på att kostar en del. Nu har det hängt med i snart två år, och det ser ut nästan exakt som när det köptes, trots att det som sagt har använts flitigt. 

Tillbehör 

En anledning till att vi valde detta dockhus var som sagt alla tillbehör. Vi tyckte helt enkelt att det kändes enkelt att så många möbler ingick, då vi slapp leta efter möbler separat, och dessutom försöka hitta möbler i rätt storlek. Det här är som sagt ett stort dockhus, med stora rum, och möblerna är lite större än till många andra dockhus.

 Vi gillade också de möbler som ingick, dels att det ingår möbler till samtliga rum, dels att det var sådana möbler man vill ha. Här finns till exempel badkar och toalett till badrummet, kylskåp och spis till köket, bord och stolar till matrummet och så vidare. Den fina gungan på ena balkongen är också rolig, och likaså trappan som går från våning ett till två. Lampan är också en rolig detalj, och den stora sängen med sänghimmel är väldigt fin.

Storlek 

En av de bästa sakerna med det här dockhuset, enligt oss, är dess storlek. Det är fortfarande högre än vår busunge, men alla rum kan nås utan problem. Vi har alltså bara sett storleken som en fördel, eftersom det alltid funnits gott om plats att leka, även när kompisar har varit på besök. Det här har för övrigt varit en stor favorit även bland vännerna, ofta är dockhuset det första det leks med vid besök.

 Med det sagt kan förstås höjden bli ett problem för mindre barn, men med tanke på att dockhuset rekommenderas från 3 år så blir det nog inga större problem. Även om 3-åringar kanske inte når högsta våningen så kan de utan problem leka med övriga våningar, och högst upp är bara en liten vind som inte direkt har använts särskilt mycket i dockhuset här hemma.

I beskrivningen står det att det passar för dockor som är upp till 30 centimeter, till exempel Barbiedockor. Sådana har vi aldrig använt, men plastfigurer som Babblarna har bott här och även mindre mjukdjur som Paw Patrol hundarna. Här ryms alltså de flesta, även om alla inte får plats i möblerna. 

Fördelar:
- Väldigt stort
- Många möbler ingår
- Fyra våningar
- Trappa
- Två balkonger
- Gunga
- Flera fönster
- Fina väggar
- Många möjligheter
- Hög kvalitet

Nackdelar:
- Kostar en del

Finns att köpa hos:

Sammanfattning: 

Vi är som sagt väldigt nöjda med det här dockhuset, och vi tror faktiskt att de flesta barn skulle älska det eftersom vi sett hus flera av vårt barns kompisar har älskat det. En vän pratade till och med om dockhuset hemma långt efter att de lekt med det, och det är ingen kompis som ignorerat det, om man säger så. Storleken och möjligheterna det ger är förmodligen anledningen till att det blir roligt att leka med, att möblera och att låta olika figurer och mjukdjur flytta in. Det här är garanterat ett dockhus vi kan rekommendera om man har en egen busunge hemma som önskar sig ett dockhus.