Leksakskök - den bästa leksaken i det lilla hemmet

09.10.2021

Barn älskar att leka vuxna, och göra sådant som vuxna gör. Att laga mat, duka och diska är knappast något undantag. Vår lilla kock började tidigt intressera sig för leksakskök, och gick och drömde om IKEAs "Duktig" tills den dök upp i ett paket på julaftonen när lilla kocken var strax under 2. Det har varit en trogen följeslagaren, och utan tvekan en stor favorit, och än i dag - 3 år senare - är det den leksak som används flitigast. Därför är det leksakskök vi kommer att kolla närmare på här!

Bra Classic World Leksakskök med Tillbehör 
ca pris 500kr

Om du söker ett bra leksakskök till ett ännu bättre pris, då kanske det här fina köket kan vara rätt val. Trots att detta endast kostar en femhundring så överraskar det med en hyfsat hög kvalitet, öppningsbara skåp, ugn och spis - allt som ett riktigt kök behöver. Här ingår dessutom flera roliga kökstillbehör att leka med.
Det här lilla köket är 76 centimeter högt och passar perfekt även för lite mindre barn, det är tillverkat helt i trä och alla delar är målade med giftfri färg. Det här är ett riktigt prisvärt alternativ som garanterat kommer att roa barnet länge.

Fördelar:
- Riktigt bra pris
- Flera tillbehör ingår
- Perfekt för mindre barn

Nackdelar:
- Kan vara lite krånglig att montera

Finns att köpa hos:


Bättre: Cloudberry Castle Leksakskök i Trä 
ca pris 1200kr

Det här är ett riktigt fint leksakskök. Här finns spis, ugn, diskho, mikrovågsugn, kylskåp och flera praktisk skåp för förvaring. Köket har fina och realistiska detaljer som gör det extra roligt att leka.
Det här är ett rejält leksakskök som håller hög kvalitet, och som med stor sannolikhet kommer att kunna hänga med riktigt länge - och förmodligen kommer att roa barnet lika länge. Det stora köket ger plats för allt som behövs - från leksaksmat, stekpannor och kastruller till tallrikar, glas och bestick.

Fördelar:
- Inbyggt kylskåp
- Gott om förvaring
- Realistiska detaljer
- Hög kvalitet

Nackdelar:
- Kan vara lite krångligt att montera

Finns att köpa hos:


Bäst: Kidkraft - Barnkök - Ultimate Corner Play Kitchen
ca pris 3300kr

Det här stora och fina leksaksköket är ganska oslagbart - här finns allt som behövs, och mer därtill. Förutom det mest självklara som spis, ugn och diskho så finns även ett stort kylskåp med ismaskin, mikro och diskmaskin


I det här köket finns gott om plats för barnet att plocka in i skåp, laga mat och diska. Spisen ger ifrån sig verklighetstrogna ljud och ljus när man vrider de klickande knapparna, och likaså ismaskinen låter. Här finns flera öppningsbara luckor, och plats för förvaring under diskhon. Ett fantastisk leksakskök av hörnmodell, som förvisso kostar en del, men med stor sannolikhet kommer bli väl värd sitt pris.

Fördelar:
- Väldigt stort
- Hög kvalitet
- Stort kylskåp med ismaskin
- Diskmaskin
- Spis med ljud och ljus
- Ismaskin med ljud

Nackdelar:
- Något högt pris
- Tar upp en del plats

Finns att köpa hos: