Nattlampa – hjälper ditt barn att sova tryggt

18.10.2021

Vi började använda nattlampa först nyligen, eftersom vår son alltid ville ha det så mörkt som möjligt när han skulle sova. Eller, rättare sagt, det spelade ingen större roll om det var kolsvart eller ljust i rummet. Han har dock alltid gillat lampor och därför hade han redan en hemma, vilket var bra när han för ett tag sedan ville börja använda den. Och det är verkligen en smart produkt - de kostar inte mycket, men de kan verkligen göra barnet tryggare och få dem att somna lättare. Det finns dock många att välja mellan, och här har vi listat tre riktigt bra alternativ.

Bra: Tobar Nattlampa Enhörning
ca pris 70kr

Det här är en riktigt prisvärd och fin nattlampa med många fördelar, och ett förvånansvärt lågt pris. Den fasar sakta genom olika färger, och ger ett behagligt och lugnande sken. Denna lilla nattlampa ser ut som en gullig liten enhörning, och den är verkligen liten - närmare bestämt 12,5 centimeter hög.

Nattlampan startas enkelt med ett tryck som aktiverar LED-lamporna på insidan. Lamporna lyser och byter sakta färger mellan till exempel blå, röd, grön, lila och så vidare. Lampan är batteridriven och batterier ingår.

Fördelar:
- Bra pris
- Liten och smidig
- Behagligt sken
- Byter färger
- Ser ut som en enhörning
- Batteridriven
- Enkel att använda

Nackdelar:
- Möjligen lite väl liten

Finns att köpa hos:


Bättre: Månlampa Trådlös 3D Nattlampa 
ca pris 180kr

Den här fina nattlampan ser ut som en riktig måne, i miniformat, och vad kan väl vara en bättre nattlampa än självaste månen som lyser upp rummet med ett mjukt och behagligt sken? Här finns många fördelar - den är trådlös, den har 16 olika ljuslägen och dimmer som den lyser i upp till 15 timmar.

Lampan ger en mysig stämning och har ett inbyggt batteri som håller i upp till 18 timmar, dessutom kan den styras med en medföljande fjärrkontroll. När batteriet börjar ta slut laddas den enkelt med USB, men vill man slippa ladda kan den även drivas med USB-laddaren hela tiden.

Fördelar:
- Vacker och mysig nattlampa
- Mjukt och behagligt sken
- 16 olika ljuslägen
- Batteridriven
- Upp till 18 timmars batteritid
- Kan även drivas med USB
- Dimmer i upp till 15 timmar

Nackdelar:
- Inga nackdelar

Finns att köpa hos:


Bäst: Babblarna Nattlampa med Stjärnhimmel och Vaggvisa  
ca pris 400kr

Babblarna är en stor favorit bland väldigt många barn, och med denna fina nattlampa kan de även hålla barnen sällskap vid läggning. Men det här är egentligen mycket mer än bara en nattlampa - den gör också en mysig stjärnhimmel i olika färger på väggar och i taket, och spelar vaggvisor från Babblarna.

Den här nattlampan passar de flesta barn - för de allra minsta är vaggvisorna förstås en stor fördel, medan de som är något äldre lär älska motivet och den vackra stjärnhimlen. Här finns även dimmerbar ljusstyrka som enkelt kan justeras, och lampan stänger av sig själv efter 45 minuter.

 Fördelar:
- Motiv med Babblarna
- Projicerar en vacker stjärnhimmel
- Spelar vaggvisor från Babblarna
- Passar många åldrar
- Dimmerbar ljusstyrka

Nackdelar:
- Inga nackdelar

Finns att köpa hos: