Set med Play-Doh lera - för kreativa lekstunder

09.10.2021

Det finns väl få saker som barn älskar så mycket som att skapa, utforska, gegga, bygga upp - och riva ned. Med leklera är det enkelt att göra just det, och att utveckla sin kreativa sida, samtidigt som det är riktigt roligt - för både stora och små. I dag finns det väldigt många olika set med leklera som uppmuntrar barnen att tillverka allt tänkbart och leka på olika sätt. Här hittar du några riktigt roliga set med leklera!

Bra: Play-Doh Dr. Drill ´n Fill 
ca pris 200kr

Av någon anledning tycker barn ofta att det är roligt att leka tandläkare, även om det är allt annat än roligt att gå till tandläkaren. Med detta roliga Play-Doh set får barnet vara den som håller i borren, efter att först ha tillverkat tänder till den modiga patienten. Tänder ska borstas, dras ut, borras och fyllas. I det här roliga setet ingår en patient (eller huvudet åtminstone), elektrisk borr, pincett, tandborste, tandläkarutrustning, fem burkar lera och instruktioner.

Fördelar:
- Mycket prisvärt
- Roliga instrument
- Fem burkar lera ingår

Nackdelar:
- Inga

Finns att köpa hos:


Bättre: Play-Doh Crazy Cut, Leklera Frisörset

ca pris 250kr

Förutom att borra i tänder så finns det en annan rolig sak som man tyvärr inte får göra för mamma och pappa - nämligen klippa hår. Men med det här roliga setet får man ändå testa på det, nästan i alla fall. Håret är förstås av lera, men här kan man skapa många roliga frisyrer i olika färger. Här ingår många olika tillbehör som kan användas för att färga och forma håret, och skapa häftiga frisyrer.

Fördelar:
- Prisvärt
- Rolig gubbe i frisörstol
- Många tillbehör

Nackdelar:
- Inga nackdelar

Finns att köpa hos:


När man precis trodde att leklera inte kunde bli roligare så hittar man detta set - med en tillhörande ugn. Ugnen fungerar förstås inte precis som en vanlig ugn, utan den gör leran fluffig. Den här ugnen gör kanske inte de godaste kakorna, men det går att skapa riktigt fina - och bara fantasin sätter gränser. När kakorna kommer ut ur ugnen kan de dekoreras med hjälp av låtsasglasyr och halvformar. Det här setet kommer definitivt roa barnet - inte bara med leran och möjligheten att skapa sina egna kakor, utan även med den roliga ugnen som har ett handtag man drar ned och som gör kakorna fluffiga.

Fördelar:
- Rolig ugn med handtag
- Gör kakorna fluffiga
- Tillbehör för dekoration

Nackdelar:
- Inga nackdelar

Finns att köpa hos: