Surfplatta för barn – enkla modeller för yngre

12.11.2021

Även om det inte finns något som säger att man måste ha en speciell surfplatta för barn, så kan det förstås vara en fördel om surfplattan är enkel att använda. Ofta krävs ingen avancerad modell, men i stället bör den vara lätthanterlig och enkel att förstå för barn. Här är några surfplattor som passar bra för barn. 

Bra: Lenovo Tab M8 HD (2nd Gen) 8" surfplatta  
ca pris 1100kr

Den här surfplattan är inte anpassad för barn på något sätt, men det är en enklare modell som kan vara ett bra alternativ för barn. Det är också en billig och mycket prisvärd surfplatta, som samtidigt har flera fördelar.

Surfplattan har en robust aluminiumdesign som gör den tåligare, även om fodral förstås är att föredra. En annan fördel är ögonvårdsläget, som gör surfplattan behagligare och skonar ögonen. Samtidigt har surfplattan en tillförlitlig prestanda, och den är hyfsat enkel att använda.

Fördelar:
- Enkel surfplatta
- Mycket prisvärd
- Robust aluminiumdesign
- Ögonvårdsläge
- Tillförlitlig prestanda

Nackdelar:
- Inga nackdelar

Finns att köpa hos:


Bättre: Tålig och färgglad surfplatta för barn  
ca pris 1500kr

Denna surfplatta passar kanske framför allt lite mindre barn, inte minst med det avtagbara skyddet som är rejält tilltaget och greppvänligt. Den har också rundade och mjuka hörn, och ett inbyggt och robust ställ som kan vara väldigt användbart - till exempel när man ser på film eller vill slippa hålla i surfplattan när man spelar.

En annan, stor, fördel är att den säger till när det är dags att avsluta skärmtiden. Den här surfplattan är enkel för barnet att använda, och det är också enkelt för föräldrarna att välja inställningar som är lämpliga och på så sätt göra surfplattan ännu mer barnvänlig.

Fördelar:
- Passar lite mindre barn
- Avtagbart skydd
- Greppvänligt skydd
- Rundade, mjuka hörn
- Inbyggt, robust ställ
- Säger till när skärmtiden är slut
- Enkel att använda
- Barnvänliga inställningar

Nackdelar:
- Inga nackdelar 

Finns att köpa hos:


Bäst: Barnvänlig surfplatta med pedagogisk underhållning  
ca pris 1500kr

Det här är en surfplatta som även passar lite äldre barn, samtidigt som den är väldigt barnvänlig och har många fördelar - för såväl mindre som lite större barn. Den har en 10 tums IPS-skärm och mjuka, rundade hörn. Den har också en tålig design, vilket förstås är en stor fördel när barn ska använda surfplatta.

Här finns också ett avtagbart skydd som även kan användas för att ställa upp surfplattan, vilket passar bra till exempel när man ska se på film. Surfplattan säger också till när det är dags att avsluta skärmtiden, och den har ett synskydd som filtrerar bort skadligt blått ljus för att förhindra att sömnen påverkas, samt gör ljuset skonsamt mot barnets ögon. Denna prisvärda surfplatta har helt enkelt många fördelar.

Fördelar:
- Prisvärd
- Enkel att använda
- Mjuka, rundade hörn
- Tålig design
- Avtagbart skydd
- Kan ställas med hjälp av skyddet
- Säger till när skärmtiden är slut
- Synskydd


Nackdelar:
- Inga nackdelar 

Finns att köpa hos: